veranderingen in onze huid

Veranderingen in onze huid

Een jonge huid is glad en nog goed strak maar naarmate wij ouder worden, merken we veranderingen in onze huid. Hier en daar komen rimpels tevoorschijn (vermindering van collageen), de huid gaat een beetje hangen wat wijst op vermindering van elasticiteit (elastine) in onze huid. De verantwoordelijken van deze veranderingen in de huid zijn dus elastine en collageen.

Wat is Elastine? Elastine verwijst naar haar belangrijke eigenschap namelijk elasticiteit, rekbaarheid. Elastine zorgt ervoor dat het weefsel in het gelaat of in het lichaam telkens in zijn oorspronkelijke vorm terugkomt. Maar naarmate wij ouder worden, verandert de elastine in onze huid en vermindert de elastische eigenschap van elastine.

Wat is collageen? Collageen  is een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van mensen en dieren. Er zijn in totaal meer dan 20 verschillende types collageen, maar type I t/m IV zijn verreweg het belangrijkst en meest voorkomend in het menselijk lichaam. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen.

wil u meer informatie over hoe je er stralend en jong kan blijven uitzien? Neem dan snel een kijkje op de pagina “huidverjonging” en bekijk zeker de video over huidverjonging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *